Kajsa Karlsson är vår sommartrainee

Kajsa Karlsson är årets sommartrainee hos Widman & Co. Hon studerar juristprogrammet vid Uppsala universitet och får nu prova på hur det är att jobba på advokatbyrå.

”Det ska bli intressant att se hur det är att jobba med juridik i praktiken. Innan jag började plugga trodde jag att det handlade om att hitta rätt regel och sedan ett konkret svar i den. Men ju mer jag studerar, desto mer inser jag att juridik är abstrakt. Det är inte så självklart vad en skriven regel innebär. Allt kan vridas och vändas på.”

Drömmer om utbytesstudier

Kajsa Karlsson har hunnit nästan halvvägs i sina studier. Under den fördjupande delen av studierna vill hon läsa arbetsrätt och förhandling och medling.

”Jag skulle också vilja åka på utbytesstudier. Drömmen är att få åka till Australien. Men där finns bara en enda studieplats att söka och det är lotten som avgör vem som får den.”

Engagerad i Åländska studentföreningen

Kajsa Karlsson är hemma från Saltvik. Hon fick upp ögonen för juridik när hon läste en juridikkurs på Ålands lyceum. Kopplingen till Åland håller hon vid liv. Vid sidan av studierna är hon ordförande i Åländska studentföreningen i Uppsala. Föreningen har ungefär 40 medlemmar med blandade studieinriktningar, till exempel ekonomer, lärare, ingenjörer, läkare, historiker och jurister.

”Vi ordnar evenemang där ålänningar kan träffas. Nu senast ordnade vi en årsfest dit alla åländska studenter i Sverige var välkomna. Vi blev 40 stycken och det kom gäster från Göteborg, Örebro och Stockholm – och till och med en från Åbo. I våras åkte vi till Helsingfors för att gå på den åländska sitsen som i år ordnades av Åländska studentföreningen i Helsingfors. Nästa år är det vår tur att vara arrangör. Det ska bli roligt!”

Välkommen Kajsa!

Vi hälsar Kajsa Karlsson välkommen till Widman & Co. Varje sommar tar vi emot en juriststudent som hjälper oss under sommaren. Läs mer om hur det är att jobba hos oss här.